Voetentraining bij hallux valgus

Hallux valgus, ofwel de scheve grote teen. Eén op de drie tot vier Nederlands heeft er last van. De standsverandering van de grote teen gaat geleidelijk. Problemen/ klachten ontstaan pas na jaren scheefstand.
Hoezo dan? De veranderde stand heeft namelijk invloed op de werking van de spieren en vice versa, maar ook op de rest van het been. Denk bv aan zogenaamde X-benen. Met de juiste oefeningen kunt u zelf wat aan deze scheefstand doen. Denk hierbij aan oefeningen om het gewricht soepel te maken/houden, coördinatie- en spierversterkende oefeningen.

Voetentraining gaat verder dan dit. We zijn blij dat we schoenen hebben, maar tegelijkertijd maken schoenen onze voeten lui. Bij bv terugkomende klachten van enkelverzwikking is het goed om daarom oefeningen te doen, zodat we zelf ons hielbeen rechtop kunnen houden en een stabiele voorvoet maken. Dus naast de hulp van onze schoenen, is het ook belangrijk dat onze voeten die kracht blijven behouden.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wij kunnen u begeleiden in het proces om inzicht te geven welke invloeden van buitenaf meespelen, maar ook welke oefeningen voor u goed zouden zijn.